ARTICLES

UN MES COMPLETAT: LA VIDA A DINS I FORA DE L’INSTITUT

Un article de Laura Mateo, Eric Rivera, Marc Olmos, Emma Hernández, Erika Perales, Martina Ruiz, Ainhoa Garrucho, Jan Piña, Arnau Pérez, Ariadna Escolà, Lucas Labella, Verónica López, Lia Madrid, Paulina Schuster i Joel Vallejo

Han passat dos mesos ja d’ençà del començament del curs escolar i la rutina poc a poc es va imposant dins la nostra graella diària. Els dies d’adaptació ja queden lluny i tots anem trobant el nostre lloc dins de l’aula. Sembla que fos ahir quan tornàvem de les vacances i ja ens hem acostumat a la vida de l’institut, al seu dia a dia. I dos mesos, donen per molt. Qui més nota tots aquests canvis són els alumnes de 1r, ja que viuen el seu primer any al centre. En aquest article farem un breu repàs de tot allò que ja duem al damunt, de totes aquelles experiències que ja carreguem a les nostres motxilles.

És clar que les rutines i la repetició ens cansen. Per sort, tenim alternatives per evitar aquest estat d’ensopiment. Ho dèiem el mes passat. Les sortides ens ajuden a oxigenar-nos i a aprendre des d’una perspectiva diferent, més vivencial. I són aquestes alternatives de les que us volem parlar. Allunyar-nos de les classes ordinàries on tot se’ns fa més monòton i apropar-nos a nous mètodes on l’aprenentatge és molt més dinàmic.

Fa uns dies, els alumnes de 3r vam aportar el nostre granet de sorra en el Projecte Rius, un projecte que va néixer amb el propòsit d’apropar les persones als rius i les rieres. Nosaltres vam estar agafant mostres per analitzar la qualitat de l’aigua, però també vam conèixer quina fauna habita en el nostre entorn, dins l’ecosistema fluvial del riu Llobregat. A més, també hem participat, de manera voluntària, al concurs Ex(p)rimenta, amb la fabricació de la maqueta d’un volcà i l’explicació en un vídeo —disponible a internet— de tot el procés i de com és un volcà, aprofitant que els volcans ara són notícia, gairebé cada dia. 

Pel que fa a la vida dins de l’institut, hi ha un parell de propostes que ens ajuden a entendre millor perquè el món funciona com funciona, perquè hi ha desigualtats i desavinences. Des de l’optativa d’Emprenedoria han fet un mural explicant-nos què és el «sostre de vidre», que és un concepte per explicar les desigualtats i les dificultats que pateixen les dones per poder aconseguir càrrecs rellevants dins l’àmbit laboral. Els alumnes de l’optativa de Mediació s’han encarregat de difondre i explicar aquest servei, que ens ajuda a evitar conflictes, o a aturar-los abans que vagin a més.

Recentment hem començat a tenir les xerrades anuals de La Marató de TV3. Aquest any el tema és la salut mental, una patologia molt comú que afecta un alt percentatge de persones al món, amb un gran impacte social i sanitari en la qualitat de vida de les persones afectades. Aquestes xerrades són, encara, virtuals, degut a les condicions en les que encara ens trobem, per culpa de la COVID. 

A més, tenim en funcionament un torneig de bàsquet durant les hores de pati dels dilluns, els dijous i els divendres, entre els alumnes de 1r i 2n, d’una banda; i 3r i 4t, de l’altra. I en breu, comença la Setmana de la Ciència. Com cada any, intentarem que els alumnes de l’Escola Àngel Guimerà, aprenguin sobre conceptes i mètodes científics, gràcies a les nostres explicacions.

Per últim, volíem presentar-nos. Aquest any serem els encarregats de fer-vos arribar els articles. Agafem el relleu dels companys que l’any passat van fer l’optativa del Taller de Premsa amb la il·lusió de fer-vos arribar allò més destacat que passa al nostre institut. Tot això, només, en un mes. Què ens prepararà el futur?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Powered by: Wordpress
Aneu a la barra d'eines